Ce este VAULT·A?

VAULT.A este un sistem de identificare biometrică, ce funcţionează ca platformă de servicii pentru realizarea de plăţi fără carduri şi fără alte dispozitive sau modalităţi de identificare. Se bazează pe un protocol patentat extrem de sigur, cu sistem de segregare a datelor. Este creat să ofere clienţilor o autentificare sigură, prin utilizarea datelor biometrice ale acestora.

Cum mă înscriu?

Procesul de înscriere este simplu şi rapid: aveţi nevoie doar de cartea de identitate şi de scanarea amprentei/ a venei de lângă deget, iar astfel vă creaţi un cont conectat cu portofelul dvs. electronic. Odată ce v-aţi înscris puteţi utiliza sistemul oriunde este instalat. Este nevoie deci de o singură înscriere, la început.

De ce să mă înscriu? Care sunt avantajele pentru mine?

Cu VAULT.A plata se realizează rapid şi sigur şi aveţi acces instant la tranzacţiile dumneavoastră. Este un sistem modern şi sigur, care vă scuteşte de aşteptatul la cozi şi deci vă economiseşte timp.

Ce date personale stocaţi şi cum le gestionaţi?

Datele pe care le colectăm de la clienţi sunt: numele, documentele de identificare, numărul contului şi amprenta. Utilizăm aceste date pentru identificarea clienţilor şi pentru a realiza plăţile dorite de aceştia. Datele sunt folosite în mod anonim.

Senzorul biometric îmi stochează datele personale? Cum exact funcţionează?

Senzorul biometric nu stochează date. Acesta înregistrează amprenta şi vena de lângă deget şi le trimite către o bază de date biometrică dedicată. Dispozitivul cu senzor biometric şi baza de date biometrică sunt furnizate de leaderul mondial în domeniul biometricii în clasa din care face parte: M2SYS (http://www.m2sys.com). Acest furnizor este acreditat de guvernele mai multor ţări, inclusiv SUA, şi dispozitivele sale sunt utilizate deja în peste 100 de ţări. Dispozitivele biometrice oferite de M2SYS au următoarele certificări: MIC, CE, FCC, RoHs, FBI, FIPS 201.

Ce trebuie să fac dacă vreau să mi se şteargă datele sau să le modific?

Dacă doriţi să vi se şteargă datele trebuie să trimiteţi un e-mail la adresa dpo@a3bc.org. Echipa noastră „back-office” va realiza acest lucru şi veţi fi informat(ă) prin e-mail în momentul în care datele vor fi şterse complet. Dacă doriţi să vă modificaţi datele, procesul este acelaşi. Peste câteva luni veţi putea realiza aceste operaţiuni singur(ă), cu ajutorul aplicaţiilor şi/ sau al website-ului VAULT.A.

Cine are acces la datele mele personale?

Administratorul bazei de date este singura persoană care poate accesa sistemul de indentificare biometrică al A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L, care funcţionează ca platformă de servicii.

Veţi utiliza datele mele în scop statistic şi în scop comercial?

A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L. deţine un contract cu fiecare utilizator. Datele sunt colectate doar cu acordul explicit şi autorizat al utilizatorilor. Nu colectăm date printr-un sistem automatizat utilizat în mod sistematic şi extins. Nu procesăm datele în scop statistic sau de predicţie a preferinţelor şi comportamentului consumatorului.

Când mă înscriu în sistem mă veţi filma sau înregistra în vreun fel?

VAULT.A este utilizat doar pentru identificarea, autentificarea şi verificarea autorizării, adică doar în scopul iniţial, specificat clar. Sistemul nu realizează nicio observare sistematică, monitorizare sau control al persoanelor.

Veţi utiliza informaţiile mele publice sau veţi face publice informaţii despre mine?

Nu. Sistemul nu utilizează informaţii publice şi nu face publice informaţiile despre dumneavoastră.

Cine deţine echipamentele pe care se stochează datele?

Echipamentele sunt deţinute de A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L.

Cum documentaţi şi/ sau înregistraţi o eventuală reclamaţie pe care doresc să o fac?

Puteţi face o reclamaţie direct către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pentru folosirea necorespunzătoare a datelor dvs. personale. În acest caz, compania A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L. va fi informată despre acest lucru de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Cât timp vor fi păstrate în aplicaţie datele colectate?

A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L. va păstra datele colectate pe durata contractului cu utilizatorul. Odată ce contractul nu mai este valabil, datele personale devin anonime şi, după expirarea perioadei solicitate de autoritatea din domeniu, datele vor fi şterse. Vom păstra datele personale conform legislaţiei în vigoare, în scopul arhivării sau al îndeplinirii obligaţiilor fiscale. De exemplu, documentele fiscale vor fi arhivate timp de 10 ani, conform legilor în vigoare în prezent.

Există politici de păstrare/ distrugere a datelor, luând în considerare regulamentul GDPR aplicabil în ceea ce priveşte perioada de stocare?

A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L. va păstra datele colectate pentru care a fost solicitată distrugerea atât timp cât aceasta este solicitată de o autoritate în conformitate cu GDPR. Pentru acest stadiu, avem o politică internă de păstrare timp de doi ani după încheierea contractului.

Cum sunt şterse datele din aplicaţie?

A3 BIOMETRIC CONNECTIONS S.R.L elimină datele din aplicaţie ştergându-le din bazele de date prin utilizarea unei proceduri standard de ştergere şi/ sau prin distrugerea fişierelor de jurnal care le conţin.

Cât de exactă este această aplicaţie?

Folosim M2-FuseID™, un cititor revoluţionar de amprente inteligent, care oferă niveluri mai ridicate de securitate, fiabilitate şi precizie decât alte cititoare de amprente digitale. În plus faţă de captarea unei imagini de amprentă de 500 dpi, de înaltă calitate, cititorul de amprentă M2-FuseID™ captează simultan şi în siguranţă modelul unic al venelor din interiorul degetului. Prin colectarea caracteristicilor biometrice complete ale unui singur deget, acest cititor de amprente digitale accesibil şi de ultimă generaţie asigură o rată de înscriere de 100% prin tehnologia de scanare inteligentă.

Cum folosesc VAULT·A?

După ce aţi scanat toate produsele şi vreţi să plătiţi, apăsaţi butonul de plată de pe tabletă, plasaţi degetul necesar în scanner, confirmaţi suma care trebuie plătită, iar plata va fi efectuată.

Ce este scannerul de identificare?

Cititorul de documente Gemalto QS1000 este un cititor de documente standard, integral la nivel de pagină. Captarea compactă şi rapidă a datelor îl face ideal pentru aplicaţii comerciale. QS1000 oferă imagini vizibile şi în infraroşu şi dispune de un randament IP50 pentru protecţia împotriva prafului. Scanerul de identificare furnizat de Gemalto nu stochează informaţiile scanate şi colectate de la utilizatori. Aceste informaţii sunt transmise direct şi în timp real către bazele de date.

Sunt în siguranţă datele mele?

Datele biometrice şi personale pe care le oferiţi sunt stocate într-o bază de date sigură, folosind protocolul brevetat într-un mod care nu va putea fi folosit niciodată de nimeni altcineva. Toate datele sunt criptate şi pseudo-anonimizate.

Cum este păstrată metoda de plată aleasă de mine?

Ne bazăm pe un procesator de plăţi care este compatibil cu PCI DSS 3.2. Schema funcţională şi tehnică utilizată pentru a efectua tranzacţia de plată se bazează pe cele existente, cum ar fi tranzacţiile cu carduri fără a oferi rest. Nu stocăm nicio metodă de plată. Când plătiţi cu VAULT.A nu sunt transferate date de plată.

Poate cineva să folosească informaţii biometrice false?

Dispozitivul dispune de un sistem sofisticat de detectare a semnelor vitale, prin examinarea simultană pe şi sub suprafaţa pielii într-o singură scanare. Acest lucru oferă protecţie împotriva amprentelor digitale false şi înşelătoare, pentru a asigura încredere în capacitatea cititorului de a identifica în mod precis persoanele, în special în locurile unde este esenţial cel mai înalt nivel de securitate posibil, cum ar fi industria serviciilor financiare.

Ce se întâmplă dacă m-am rănit la un deget?

Înregistrăm 2 din 10 degete atunci când vă înscrieţi. Folosim o secvenţă aleatorie astfel încât să puteţi folosi un alt deget.

Unde pot vedea plăţile efectuate prin Vault·A?

După fiecare tranzacţie, vă vom trimite un SMS şi un e-mail. În viitor, veţi putea efectua tranzacţiile în aplicaţiile şi pe website-ul Vault·A.